Forum ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wątek zamknięty
Mamy obecnie wymóg 12 gwarantowanych kontraktów, proponuję zwiększenie do 13.
Uzasadnienie: zbliżenie do rzeczywistego rozmiaru składu w NBA.
Bump dla przypomnienia
Może być mniej ludzi na 10way ale szersze składy
GM Hornets
O ile jestem za zbliżaniem się do rzeczywistości, to tej zmiany nie czuję. W NBA ostatnie sloty w rosterze, to często chłopcy od atmosfery albo młodzieńcy zesłani do G-League - u nas żadne z tych nie działa. Poza tym w poprzednich sezonach zespoły walczące (u nas) o tytuł raczej nie miały zbyt długiej rotacji, więc wątpię żeby ta propozycja przełożyła się na wyniki.
Uważam, że możemy wrócić do tematu kiedy picki drugiej rundy przestaną być trzymane w więzieniu przez dwa lata. Wtedy będzie więcej wartościowych graczy na rynku.
Ostatnio edytowany przez Rajewka94 (2021-08-21 12:07:02)
Zgadza się, ale w realnym NBA nie musisz nabijać slotów i możesz grać rotacją krótszą, niż 9 zawodników, co u nas jest niemożliwe, a niewystawienie 9 zawodników na dany match day, finalnie wiąże się z karami.
Jest:
1.3 Każdy zespół musi posiadać w rosterze minimum 12 i maksimum 15 zawodników na gwarantowanych kontraktach. W okresie przedsezonowym dopuszczalne jest posiadanie w składzie 20 zawodników (gwarantowane kontrakty i umowy two-way), najpóźniej tydzień przed startem sezonu należy zejść do wymaganych 15 zawodników na gwarantowanych umowach.
Będzie:
1.3 Każdy zespół musi posiadać w rosterze minimum 13 i maksimum 15 zawodników na gwarantowanych kontraktach. W okresie przedsezonowym dopuszczalne jest posiadanie w składzie 20 zawodników (gwarantowane kontrakty i umowy two-way), najpóźniej tydzień przed startem sezonu należy zejść do wymaganych 15 zawodników na gwarantowanych umowach.
Można głosować w odpowiedziach poniżej
Jestem na Tak
Dallas Mavericks
Jestem ZA.
Sacramento Kings
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Za
GM Hornets
Głosuje na Tak.
Nie
@stanpaluch