Forum ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Ten bust w PO wchodzi w 13 sezon, PTB mają BR
@stanpaluch
#RipCity
PTB oferują swojemu FA 5 letni kontrakt
$28 912 224+$27 159 968+$25 407 712+$23 655 456+ (TO)$21 903 200 = $$98 126 336,Bird.
Ostatnio edytowany przez picobello (2021-09-17 20:10:05)
@stanpaluch
#RipCity
Kontrakt jest 5-letni, oferta nieważna
ale 5 rok to TO
@stanpaluch
#RipCity
Ale jest łącznie na pięć lat i na tyle liczymy, pięcioletni kontrakt z kwotą gwarantowaną $98 126 336
Wiadomość dodana po 35 s:
Nie edytujemy błędnych ofert, liczą się już dwie złożone
Wojtku dla mnie ten kontrakt powinien był (i tak pierwotnie go określiłem) jako 4 letni, w CBA mamy to chyba nie do końca doprecyzowane
Takie umowy są dokładnie 4 letnie z opcją przedłużenia o 5 rok, więc powinno się to liczyć jako jedna oferta
Ostatnio edytowany przez picobello (2021-09-17 20:51:28)
@stanpaluch
#RipCity
Czyli jak w ramach cap space mogę dać kontrakt max 4-letni, to dorzucam bez problemu sobie piąty rok jako opcję? Bo składam przecież czteroletni
Nie bo 4 letnia to dla Ciebie w tej sytuacji maksymalna, CBA to wyjaśnia
3.24 GM ma możliwość przy umowach krótszych niż maksymalna dopuszczalna długość kontraktu dodać opcję drużyny na jeden dodatkowy sezon, zachowując zasady budowy kontraktu.
@stanpaluch
#RipCity
Touche, niemniej jednak opcja czy nie, zawsze liczyliśmy wszystkie lata w kontrakcie
Szczerze to nie pamiętam jak podawaliśmy, być może masz rację ale tak czy inaczej podajemy zawsze sumę kontraktu rozumianą jako wartość wszystkich GWARANTOWANYCH lat z umowy.
Wg mnie akurat to nie powinno być zaliczone jako błąd (przy innych moich błędach w ogóle nie pyskowałem bo miałeś całkowitą rację) i na takim stoję stanowisku.
Jednocześnie widzę potrzebę doprecyzowania tego zapisu w CBA aby uniknąć nieporozumień w następnych FA (założę odpowiedni wątek na forum)
@stanpaluch
#RipCity
Podpisany
Była edytowana pierwsza oferta i został w niej poprawiony błąd.
W przyszłym sezonie nie będzie możliwości edytowania ofert.
Zrobione
Strony: 1