Forum ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Proponuję żeby GM miał możliwość dać 5 letniego maxa swojemu zawodnikowi jeszcze przed FA, celem np wykonania SnT. Mniej roboty dla komisza w FA.
popieram
twitter: @MarcinJBL
Proponuję żeby GM miał możliwość dać 5 letniego maxa swojemu zawodnikowi jeszcze przed FA, celem np wykonania SnT. Mniej roboty dla komisza w FA.
Tylko przed FA czy zarówno przed jak i w trakcie?
Nie no, dodatkowo przed FA, w trakcie oczywiście tez
Nie, to w tej formie nie popieram. Jestem za tym rozwiązaniem, które jest chyba w innej lidze dynastycznej, gdzie 5-letni max może być dany tylko przed FA. Według mnie to by bardzo pozytywnie wpłynęło na rynek FA i urealnienie wartości kontraktów dla najlepszych.
Tak jak proponujesz to chyba zbyt duża przewaga (kolejna) dla właściciela zawodnika.
Tak, tak jest ale wg mnie pomysł Chyzia + wprowadzenie 12h na przebicie dla dotychczasowego właściciela byłoby lepszym rozwiązaniem i wystarczająco rozruszałoby rynek.
@stanpaluch
#RipCity
Z 12h chętniej, ale poza tym myślę, że byłby to martwy przepis, GMowie nie mieliby interesu by ten max 5 letni dawać przed FA.
W DF się zdarzało. Jeśli masz np Jokica to od razu lepiej dać 5 letniego maksa żeby gmowie mogli przenieść kasę na FA innych gmów.
@stanpaluch
#RipCity
Nie mam dużego doświadczenia jeżeli chodzi o FA, ale brzmi sensownie i popieram to co Stan napisał.
Rzeczywiście w przypadku kilku graczy od razu wiadomo, że dostaną maxa.
Elemello
Detroit Pistons GM
Popieram.
Popieram. Supermaxy przed FA.
Przeciw.
Po doświadczeniach z DF jestem przeciw. Prowadzi to do przepłacania swoich zawodników którzy otrzymują maxy tylko dlatego żeby ktoś ich nie podebrał.
@stanpaluch
#RipCity
Po doświadczeniach z DF jestem przeciw. Prowadzi to do przepłacania swoich zawodników którzy otrzymują maxy tylko dlatego żeby ktoś ich nie podebrał.
Brzmi jak definicja naszego przepisu z 12h wyrównaniem maxów RFA:)
Tutaj jestem za, jeśli to zostawia furtkę dla GM-a i sam decyduje, czy da 5 letniego maxa przed FA, czy w jego trakcie to nie widzę problemu. Łatwiej i szybciej z takim maxem przed FA dograć ewentualne SNT i mniej roboty dla wszystkich.
Grizzlies GM
Za
2022 Champions
Za
Wolves GM | @jakubigla
Ale to nie ma być jak w DFie, że nie możesz dać maxa później, możesz poprostu też przed FA. Być może będzie to martwy przepis a być może ktoś go użyje. Nie widzę powodu dla którego nie mozna byłoby takiego maxa dać i wymienić takiego gracza w SnT już przed naszym FA.
Za
Za. Jeśli również w trakcie FA
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
GM Sacramento Kings
Przeciw
GM Celtics
Za
GM Hornets
Przeciw
Przeciw.
btw SNT robimy maksymalnie na 4 lata.
gm ATL
Żeby była jasność, jestem PRZECIW tej propozycji jeżeli powodowałaby ona to że w już w trakcie FA dotychczasowy właściciel nie mógłby dać 5 letniego maxa. Jeżeli natomiast nadal miałby on prawo do rzucenia 5 letniego maxa to jestem ZA.
Powinno być tak że jeżeli mam kogoś w ostatnim roku umowy to mogę z nim "przedłużyć" (IRL można) kontrakt przed FA, ale ze względów specyfiki naszej ligi tylko 5 letnie maxy (i 4 letnie w przypadku zawodników którzy będą po sezonie RFA). Według mnie spowodowałoby to:
1. Mniej roboty dla komisarza w trakcie FA
2. Oczyszczenie FA z puli "niepotrzebnych" tam zawodników (Embiid i Jokic dostali maxa w 1 minucie FA, bez sensu tam w ogóle byli) i
przekierowanie kasy na innych zawodników
3. Dotychczasowi właściciele mieliby w salary właściwe pensje zawodników przed FA a nie ich wysokie CH co mogłoby spowodować więcej kasy na
FA
Jeszcze raz podkreślę że powinniśmy mieć taką możliwość, nie powinna ona jednak zabierać nam prawa do zapłacenia maxa naszemu zawodnikowi podczas FA jeżeli wcześniej z niej nie skorzystamy.
@stanpaluch
#RipCity